Storbildsutskrifter

Sedan sammanslagningen med Arkitektkopia har vi full storbildsproduktion för alla tänkbara ändamål. Både för utomhus- och inomhusbruk på brandklassade material, godkända för mässanvändning.

norrlandsguld storbildsutskrift

Egen tillverkning
Vi har egna maskiner, med vilka vi skriver ut på marknadens förekommande material för solventteknik, vilket innebär högkvalitetsutskrifter som klarar 3 års användande utomhus utan blekning. Tekniken är ypperlig för utskrift av affischer, banderoler, rolluppaneler, självhäftande vinylfolie, etc. Våra maskiner klarar utskriftsbredder upp till 150 cm.

Extern tillverkning
För större utskrifter och utskrifter på textil och skivmaterial samarbetar vi med våra kollegor i Göteborg.

print på papper banner och banderoller för norrlandsguld

Några exempel på olika printmedia

Papper
används vid utskrift av affischer i olika format och monteras med fördel på olika skivmaterial till väggar, vikskärmar, etc.

Bannerväv
Det material som nästan uteslutande används i våra rollups och övriga bannersystem idag heter Scrimbanner, vilken vi brukar likna vid vaxduk men utan den blanka ytan. Fördelen med att skriva direkt på väv är att man endast använder en komponent (inget laminat behövs), vilket garanterar en rak, snygg och tålig bild som kan tvättas av om den skulle bli smutsig.

Banderolväv
En armerad, slitstark väv som lämpar sig utmärkt för utomhusförhållanden. Givetvis skriver vi i fullfärg även på dessa.

Dekalfolie
Självhäftande dekorfolie i olika kvalitéer. Används ofta till större skyltar, väggdisplayer, infackningsskivor, etc. och fungerar utmärkt både utom- och inomhus.

Skivmaterial
I vår externa tillverkning har vi möjlighet att göra högkvalitativa utskrifter direkt på olika skivmaterial i en s.k. planprinter. Möjligheterna är i stort sett oändliga. Plywood, plexi, glas, speglar, Kapa, plast, etc.

Textil
har blivit ett av de absolut vanligast förekommande materialen i utställningssammanhang. Dels klara maskinerna så pass stora format att man med lätthet kan täcka in hela monterväggar utan skarver och sömmar. Dels är materialet betydligt enklare att hantera än t.ex. väggskivor med förmonterade bilder. Textil kan dessutom formas helt efter ens egna önskemål. Kontakta oss om ni vill veta mer om olika textilmaterial.

Ovan nämnda material representerar de material vi själva använder mest. Dock finns det hundratals olika varianter, så tveka inte att höra av er om ni har några speciella önskemål eller förfrågningar.

Välkommen!
Vad söker du?

Hög kvalitet
Vi säljer endast material av högsta kvalitet, från ledande tillverkare med hög kvalitetskontroll. Givetvis gäller detta både hård- och mjukvara (system och bild).

Snabba leveranser
Standardsystem med tillhörande bild levereras alltid inom en vecka från mottagen order/original vid normalorder. Vid större kvantiteter och specialmaterial meddelar vi eventuella leveransavvikelser vid order.

God service
Vi är vad vi heter. För oss är givetvis god service lika viktigt i alla led. Vi har valt leverantörer som ger oss bästa service vilket följer med hela vägen till slutkund. Vi anstränger oss för att skapa ett långsiktigt förtroende mellan oss och våra kunder.

|